Stoomtram loop vervolg

Afgelopen zondag nam ik samen met een paar maatjes afscheid van Bob Heijnis. Een hardloopvriend met wie ik de afgelopen jaren heel wat lange duurlopen heb gedaan als voor bereiding van diverse marathons. Bob is met pensioen en gaat emigreren naar Spanje.  Een (w)aardige manier van afscheid nemen vonden wij deze stoomtramloop. Waar je met een oud treintje van Hoorn naar Medemblik gaat en vanaf daar (21km) terug loopt.  Voor wie het gemist heeft, een filmpje met een korte impressie.

stoomtram2016trein
Lopers en familie, allemaal gezellig mee.
stoomtram2016topperdoes
Opperdoes 662= Ben 603= Tanja die sterk een groot stuk meeliep en daarna een iets rustiger tempo. Bob moeste we even uit de wind houden. Kwam zoals altijd,  sterk terug!

Wandelaars

Het is geen massaal evenement.  Ik schat zo’ n 400 man/vrouw voor de halve marathon. Waarvan de twee oudste 75! jaar waren (en hooguit 15 minuten later finishen)

+/-  honderd wandelaars  vrouwen liepen ons  in tegengestelde richting van Hoorn naar Medemblik  te gemoed.  Die ons en andersom aanmoedigden. Er waren veel enthousiaste vrijwilligers  die het verkeer in goede banen leidde, voor water zorgde en/of  op kritische plekken de juiste weg aangaven. Daarnaast was  route nagenoeg perfect uitgezet met borden.  Alleen vlak voor de finish liep ik bijna verkeerd voorbij de linten waar het e.e.a. mee was gemarkeerd. Misschien een idee om daar een extra bord of mannetje neer te zetten?  Dat was ook het enige….     :-)

Al met al een goed georganiseerd evenement, met voor elk wat wils, zowel wandelen (21,5, 16,3 of 15km)  als hardlopen (21km en 10,5) Maar je kunt ook mee met de trein om aan te moedigen. Dankij vele vrijwilligers, helemaal niet duur.  Zie ook zie ook www.stoomtramloop.nl

stoomtram2016tfinisch
Blijven lachen….

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.