Wandel 4-daagse het Gooi

Terwijl ik dit schrijf (8:00) komt het “met bakken uit de lucht”  Het is bijna niet voor te stellen, na het mooie weer van gisteren met 24….25 graden.  Sneu voor de mensen die vandaag de 2e dag meelopen van de  wandel 4-daagse het Gooi

gooi-dag1-2
Wat opvalt is hoeveel respect de mensen hebben voor de natuur.

Gisteren met de 1e dag de route van 20km meegelopen . Gewoon om weer eens in een andere lokatie te lopen als normaal.  En omdat mijn Nordic Walk trainer het gezellig vond om een loopmaatje te hebben.

gooi-dag1-4
Laatste stuk een paar km voor de finish

De route was schitterend  ging voornamelijk door de bossen van Laren, Baarn en Hilversum. We hebben praktisch in één stuk door kunnen lopen met een gemiddelde snelheid van 5,5 km/uur en op vlakke stukken zaten we soms op 6 of iets daarboven.  Dat is best pittig want het was warm. Ik voel nu nog mijn kuiten en voeten.

Door de regen van de afgelopen dagen waren hier en daar plassen, dus modder op het parcours. Gelukkig maar een stuk of 10, die we handig konden ontwijken dankzij de steun van onze  Nordic Walk stokken.

Trainen

Voor 4 dagen 20km door de bossen moet je echt trainen.  ik vind het echt een stuk moeilijker lopen dan b.v. de Alkmaarse 4-daagse die veel makkelijker is. Maar één dag zo meelopen is goed te doen . Zélf water en wat te eten meenemen is raadzaam want onderweg zijn geen drankposten en dergelijke zoals bij de Alkmaarse 4-daagse. Daar is de prijs ook naar.  Er zijn echter ruim voldoende gelegenheden om even wat te eten of te drinken te kopen.

gooi-dag1-3
Voor wie even wil stoppen.

vierhetleven

De opbrengsten gaan geheel naar een goed doel dit jaar naar de stichting :’vier het leven”  Toepasselijker kan het volgens mij niet.

Zonnebrand tip

Ik transpireer voornamelijk via mijn armen en benen. Als ik normale zonnebrand middelen gebruik, heb ik altijd het idee dat ik de poriën in mijn huid afsluit, waardoor ik mijn warmte niet kwijt kan. Een tip van een trainer was P20 te te gebruiken. Het is wel een stuk duurder dan alle andere zonnebrandcrèmes, maar ik vind het fantastisch.  Je hoeft je maar één keer in te smeren en je bent de hele dag klaar. Ik gebruik bescherming factor 20  (om toch nog een kleurtje te krijgen) Aanrader!

P20

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.