Luisteren naar de radio December update

December vind ik altijd een van de leukste maanden om radio te luisteren.

DAB weer terug!

azur650t

Mijn Cambridge Azur 650T DAB+ radio had  ik opgeruimd.  Niet wetende dat 4 december meer stations van de NPO van 96 naar 128Kbit zijn gegaan.  En eerlijk is eerlijk, met 128Kbit AAC of MP4 hoe je het noemen wil is een behoorlijke kwaliteit mogelijk. 🙂

Momenteel vind ik NPO Radio 2 via DAB+ behoorlijk goed klinken. (zouden ze dat gedaan hebben met de komende Top 2000 in het achterhoofd ?)  Vergeleken met FM met onderstaande Philips high-end  tuner klinken stemmen een haartje minder en zang is lijkt wel iets  meer op de achtergrond.   T.o.v. het testkanaal dat ook NPO Radio 2  doorgeeft vind ik het helderder en duidelijker klinken.

Ik hoop oprecht dat de NPO zich gaat richten wat ze volgens mij heel goed kunnen  “kwaliteit”.  Qua kwantiteit lijkt het me namelijk onmogelijk te concurreren  met internet radio.   Natuurlijk is er nog een weg te gaan wat digitale radio betreft.  Want de meeste  DAB+  kanalen vind ik nog lang niet zo goed klinken als het huidige FM.  Maar het zou een mooi viste kaartje zijn als wij als Nederlanders,  dat nu eens veel beter doen, dan alle omringende landen.  Gewoon omdat het kan.

FM

Top 4000

Al een paar dagen luister ik naar de Top 4000 van Radio 10  via deze gerestaureerde Philips 22AH673 die aangesloten is op een simpele raam antenne.  Dat gaat en klinkt erg goed.  Op 103,6Mhz is hier in Zaandam een sterk FM signaal.

.Radio10-logo

Lijst der lijsten

De enige echte is natuurlijk de Top 2000 die vanaf de 1e kerstdag 25 december 9:00 op NPO Radio 2 wordt uitgezonden en duurt tot het oud jaar op 31 december 00:00 uur. Ik luister al jaren en eerlijk gezegd verveeld het nog steeds niet.

top2000logo

Queen  met de Bohemian Rhapsody stond van 1999 tot 2013  meestal op nummer 1.  Maar tegen die tijd zit ik allang met familie voor de buis.  De laatste/eerste zeg 20 nummers mis ik meestal.

Meer over de Top 2000

Wat ik ook altijd leuk vind is de Top 2000 A gogo.  Met Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis.  Met filmpjes en soms verrassende achtergrond informatie.

Rest mij: je ontzettend fijne feestdagen en een gelukkig en muziekaal 2016 toe te wensen.

Jack

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.