Sansui G-7000

Vintage uit de jaren 70

g7000origineel

Deze Sansui  G-7000 ziet er prachtig uit. Het leuke is, dat ik ook de originele handleiding heb. Naast een goed FM gedeelte, een vrij zware versterker met een royale ringkern transformator.

Volgens de specificaties minimaal 2x 85watt in 8Ω. Er zijn nog vele zwaardere modellen boven deze G-7000 die ook bekent is als G-701. Echter in de praktijk is het vermogen van dit model haast onbeperkt en altijd genoeg. Qua techniek is deze receiver ongeveer vergelijkbaar met een SX-1050. Dat is de op één na zwaarste receivers van Pioneer. Sansui ging verder…. Jammer dat dit merk niet meer bestaat.

Er waren een aantal problemen.  Het geluid was vervormd,  de tuner deed het niet,  problemen met schakelaars etc.

g7000origineelbinnen

Mijn eigen scherpe foto heb ik per ongeluk weggegooid 🙁   Maar zo ziet een G-7000 er van binnen uit.

g7000nieuwbinnen.

En zo ziet hij er nu uit.   Op deze foto zijn alle eco’ s -op die van de voeding na- vervangen.  De tuner is globaal afgeregeld en speelt weer.  De stuurtrap van de eindversterker is opgewaardeerd en heel precies afgeregeld.   Een lampje is vervangen. Het wachten is op onderdelen. Geweldig dat b.v. zo’ n Omron relais voor de luidspreker uitgang gewoon nieuw te koop is 🙂  Verder zijn speciale audio condensatoren in de muziekweg gebruikt.

driverorgvoor

Wat details.  Dit is het origineel driver bord.  Beetje vies zoals de rest van de binnenkant. Maar merk op de mooie vergulde! connectors.  Die worden door het hele apparaat heen gebruikt.  Uitzonderlijke kwaliteiit.

driverorgachter

Het driver bord moet opnieuw door gesoldeerd worden.

 

g7000phonoswitch

Dit is de phono en schakel print.   Omdat de schakelaar slecht contact maakte en…

g7000switch

Flink geoxideerd was.  Is uitsolderen  en….

97000switchultra

Ultrasone reinigen noodzakelijk.

g7000toon

Ook onderop de nodige printen. Het is even een puzzeltje.  Ook hier alle elco’ s vervangen en waar mogelijk e.e.a. verbetert.  Ook een “nieuwe” toon defeat schakelaar.  Mooi dat je deze onderdelen gewoon via Ebay kunt kopen.

g7000bijnaklaar

Hij speelt weer. Het wachten is op lampjes,  zware voeding elco’ s. Daarna kan deze prachtige G-7000 weer afgeregeld worden.

Wordt vervolgd.

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

3 gedachten aan “Sansui G-7000”

 1. Hoi Jack,

  Ik heb met grote belangstelling je blog over de G-7000 gelezen, ik heb zelf sinds een half jaar een G-6000 en daar is nog nooit iets aan geserviced, graag zou ik hem door je willen laten nakijken en onder handen laten nemen alla de G-7000, kan je me een indicatie geven van de kosten en hoelang ik hem kwijt ben?

  groet, Ed

 2. Hallo Guido,

  Als het een beetje meezit start ik 1 juli a.s. weer mijn onderneming. Met alle plezier wil ik dan je receiver onderhanden nemen. Ik kijk dan eerst naar de staat van de receiver en laat hem een dag spelen en doe dan een paar verschillende voorstellen. Waarbij de manier zoals die op mijn website staat natuurlijk het maximaal haalbare is zoals ik het zelf ook graag zou willen.

  Met vriendelijke groet,

  Jack

 3. Hallo Jack,
  Ik heb recent een G7000 gekocht en wil deze helmaal onder handen nemen en heb jou stukken gelezen en gezien en vindt hoe jij te werk gaat geweldig.
  Zou jij mij van advies willen zijn of de gene die het gaat doen ,of heb je zin om het zelf te doen en zelf wat te verdienen want je je weet nu toch hoe het moet.
  Ik zou het in ieder geval geweldig vinden als je op een of andere manier zou willen helpen.

  Groetjes Guido

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.