Waar ik mee bezig ben Maart 2023

Onweer.

Met een zeer harde knal, sloeg de bliksem in op een boom op zo’n 100 meter afstand.  Er staan veel hoge gebouwen hier in de omgeving met bliksemafleiders, dus waarom de bliksem nu in die boom sloeg?  Het licht bleef gewoon branden.  Pas de volgende dag, had ik door dat er iets goed mis was.

Schade: defecte TV, radio, Mac mini en mijn Schiit  Modius dac.  Allemaal Niet meer te repareren. Inshare, onze verzekering handelde en reageerde vriendelijk en vlot.👍

Binnen een week had ik al een bedrag op onze rekening.  Maar de spullen waren  8…10 jaar oud, daarnaast eigen risico, dus je wordt er niet  beter van. Maar toch aardig dat je nog iets krijgt.

Repareren.

Mijn Schiit Modius Dac heb ik naar de leverancier in de USA gestuurd; die kreeg ik 3 weken later als nieuw weer terug.  Zonder kosten.  Een nieuwe Mac mini bleek goedkoper, dan mijn exemplaar uit 2014. Het Quantis QE 317 digitale radio kastje kreeg een andere voeding.

De TV bleek niet meer te repareren, op een gegeven moment, weer beeld. Maar alle HDMI-poorten waren door de bliksem opgeblazen.  Dankzij familie hebben we een andere  TV, dus alles werkt weer.  We hebben we ontzettend veel geluk gehad, dat niet veel méér defect geraakt is. We zijn dankbaar voor de hulp die we hebben gehad. 🥰

Pioneer SX-850 revisie.

Pioneer SX-850

Deze receiver stond al een tijd in mijn werkplaats. Ik heb toch maar, besloten om hem te restaureren. Hij staat momenteel in de woonkamer en klinkt prachtig.  Binnenkort een verslag.

Hardlopen.

Zoals je wellicht ooit in mijn blog heb kunnen lezen  heb ik last van een licht verhoogde bloeddruk. Familie kwaal? Ouderdom? Van Irbesartann werd ik moe. Lisinopril werkte goed, maar ik was 1 van de 100 “gelukkigen”😕 die als bijwerking hoesten kreeg.

In overleg met de huisarts, ben ik  gestopt met pillen en 2 a 3x per week rustig gaan hardlopen (joggen) op Assics Nimbus. Dat zijn hardloopschoenen met veel demping, zodat je  knieën niet te veel belast raken.

Daarnaast ben ik elk dag buiten om te wandelen of te Nordic Walken. Het werkt prima. De afwisseling en mensen die mee willen lopen maken het leuk. Ik loop ook graag af en toe alleen.

Uiteraard, doe ik af en toe nog “snel werk” op de atletiekbaan. Mijn maatje Esther is 71, een sympathiek mens. Ze loopt als een speer! Ik ben onlangs 65 geworden. We zijn gewaagd aan elkaar.😅

Mijn vrouw en oudste dochter hadden stiekem het hele huis vol gehangen met slingers . Zelfs van de postbode kreeg ik een hand geschreven felicitatie kaartje 🙂 Het was niet te missen…

Binnenkort ga ik weer sleutelen aan vintage. Wordt vervolgd dus.

Jack 🙋🏼‍♂️

 

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

2 gedachten aan “Waar ik mee bezig ben Maart 2023”

  1. Hallo Jack, Ik heb via Marktplaats een gemodificeerde AT-2400 in mijn bezit verkregen. Achterop zit er een apart chasisdeel (met schroefdraad) gemonteerd als antenne ingang. Moet ik deze ingang gebruiken om de voordelen van de modificatie te benutten of kan ik ook de gewone standaard schroefaansluiting gebruiken? Ik kan tot nu toe niet aan de male versie komen om deze aan de coax te monteren.

    Alvast bedankt voor je antwoord .

    M.v.g.

    Erik Ton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.