Waar ben ik mee bezig januari-februari-maart-juli 2020

Update 6-2-2020.

Wegens succes….ūü§≠

Bedankt voor uw vertrouwen. Daardoor staan momenteel zoveel apparaten in mijn werkplaats, dat ik zeker  komende 6 maanden,  misschien wel een heel jaar genoeg te doen heb.  Om niet onder te gaan aan dit succes is er voorlopig geen ruimte meer voor nieuwe grote opdrachten.  Het moet wel leuk blijven.

Daarnaast wil aan een aantal  nieuwe projecten beginnen.  Zoals een draaibare FM antenne. Of misschien wel weer een nieuw van der Veen project. Het streamen of juist vinyl draaien verder op de kaart te zetten.  Ik weet het nog niet.  Daarnaast zijn er nog genoeg andere dingen die niets met audio te maken hebben, maar die voor mijzelf en de gemeenschap minstens zo belangrijk zijn.

Dus tja, wegens succes ….ūüôāūüôčūüŹľ‚Äć‚ôāÔłŹ

Met vriendelijke groet,

Jack

Nog een ding, natuurlijk zal er af en toe een update komen op mijn site.

Inspelen.

Goldring 1006 foto www.goldring.co.uk
Goldring 1006 foto www.goldring.co.uk

Ik ben momenteel een nieuw element aan aan het inspelen. Het is een Goldring 1006¬†¬† ¬†Dat is een Moving Magnet ¬†element met 6,5mV output en een elliptische naald. ¬†Kan praktisch met elke¬†nieuwe of vintage versterker of receiver gebruikt worden, met een zogenaamde: “phono” ingang.

Plaat na plaat gaat op de speler. Het klinkt erg lekker, het geluid is snel en ritmisch.  Je gaat tappen met je voeten. Spectrumanalyse laat een mooi evenwichtig beeld zien.  Met een haartje voorkeur voor het midden.

Ruim voldoende details, iets vergevensgezind, wat fijn is met oude LP’s . Als ik het vergelijk met een ander element, denk ik aan een Nagaoka MP150, maar dan vlotter en ritmischer. ¬†Echt een koopje, voor maar ‚ā¨219 ūüôā Eenvoudig te installeren bovendien. Wat ook fijn is, er blijft nauwelijks troep aan de naald hangen.

Een goed adres, waar ik al meerdere pick-up elementen heb gekocht is hifistudio79

In de planning staan: Januari

Revisie van een Pioneer SX-737 foto’s volgen.

Leak delta
Leak delta

Leak Delta 30. ¬†Die¬†bijna dezelfde “spierballen” als zijn zwaardere broer de Delta 70 krijgt. Samen met nog een aantal Leaks…

Februari.

De reparatie/revisie van een SX-1080

Pioneer SX-1080
Pioneer SX-1080

Maart.

De reparatie/revisie van een van de zwaarste Pioneer receivers de SX-1250.

Pioneer SX-1250
Pioneer SX-1250

Er komen nog veel meer Pioneer receivers….

Met vriendelijke groet,

Jack

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

2 gedachten aan “Waar ben ik mee bezig januari-februari-maart-juli 2020”

  1. Dag Jack,

    Hier staat een prachtige Philips FT980 die graag weer beter wil worden. Alles functioneert maar het beste is er wel af. Helaas. Mag zij een keertje bij je langs komen voor een goed herstel? Weet dat ik geen haast heb.

    Met vriendelijke groet,
    Leonard Smit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.