Beste wensen!

2020

Een prachtig jaartal: “tweeduizendtwintig.” 🙂 Ook dit jaar, wens iedereen veel gezondheid, wijsheid en geluk toe.  Daarnaast verwacht ik, dat het ook een heel muzikaal jaar gaat worden. 2020 heb er zin in!

Lees tip.

Het grote FWD Jaarboek 2020

De afgelopen feest dagen, bijna alle artikelen in het FWD jaar boek 2020 gelezen. Alleen al leuk, of interessant om te lezen, ook al zou je het nooit willen of kunnen aanschaffen.

Rick Stoet met een fraaie draaitafel. Elac’s compacte High-End. Merken als Niam, Mark Levinson. Maar ook heel betaalbare luidsprekers en versterkers. Prachtige kabels en b.v de Silent Angel Bonn N8 ethernet switch. Lekker smeuĂŻge verhalen. Er is voor iedereen wat.

Trents.

Wat opvalt dat na de LP, ook de CD met een comeback bezig is. Er komen steeds meer top CD-loopwerken met bijbehorende dac’s op de markt.  Bijvoorbeeld de Hegel Mohican, Eera Legato, Pro-ject CD Box RS2 T om  wat voorbeelden te noemen.

Dat soort apparatuur wordt alleen maar ontwikkeld als er vraag naar is. Zo werkt de markt nu eenmaal. Er zijn miljoenen… wellicht miljarden CD’s in omloop die je heel voordelig -al dan niet 2e hands- kunt aanschaffen.

Schiit Modi Multibit
Schiit Modi Multibit
Cambridge CXC
Cambridge CXC

Daarnaast, is er heel betaalbaar een Schiit Modi multibit  in combinatie, met een Cambridge CXC loopwerk.  Onze CD’s klinken als nieuw en veelal erg analoog.  Ruim 3 jaar terug schreef ik hier al een stukje over. Mooi, om te lezen, dat deze Trent doorzet.🙂

Vinyl.

Technics SL-1210GR
Technics SL-1210GR

Binnenkort een verslag van een Technics SL-1210GR en de Pioneer PLX-1000.  Ik vind ze beide erg goed. Na alle voor- en nadelen afgewogen te hebben is uiteindelijk is het de Technics geworden.  Maar ook de Pioneer kun je zo blind kopen.

UL-40S2.

Ook de UL-40S2 krijgt een update
Ook de UL-40S2 krijgt een update

Ook de UL-40S2 wordt verder geperfectioneerd en krijgt een kleine update, die je heel makkelijk zelf kunt uitvoeren.

Het leuke van van audio vind ik, dat er elke dag wel iets valt te doen of te valt ontdekken.

Vriendelijke groet,

Jack

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

2 gedachten aan “Beste wensen!”

 1. Hallo Piet,

  Radio stations zenden al een aantal jaar verticaal uit. In mijn blog van Oktober en November heb ik het even over een simpele loop antenne. Die eenvoudig te maken is en die je makkelijk op zolder kunt op hangen. Ikzelf heb hem van 2,5mm2 electradraad gemaakt maar dat is even te dun zonder houten frame ik ga 6mm2 vertint aardedraad proberen. Gebruik 1e kwaliteit dubbel of 3 dubbel afgeschermde coaxkabel en vermijd scherpe bochten ander verlies je te veel signaal. Een 2e optie is een 3 element FM antenne verticaal. Maar die is al zeker 1 meter 50 breed. Vriendelijke groet, Jack

 2. Beste Jack,

  Leuke website heb je! Ik heb deze ontdekt via high end forum 😉

  Nu de kerstspullen van de zolder zijn heb ik mooi de ruimte beschikbaar voor het aanbrengen van een gevoelige en nette fm antenne tbv mijn Magnum Dynalab tuner. Geen idee welk ontwerp ik het beste kan gebruiken. Kun je mij hierbij helpen aan een ontwerp/advies?

  Een beschrijving:
  De ruimte direct ‘onder het dak’ waar ik de antenne graag wil hebben is erg beperkt. De vloer is plm 3×3 meter maar het is een ‘pyramide’ vorm met vier dakdelen die in het midden boven de vloer bijeen komen. De hoogte hier is plm 1,5 meter.

  Ik heb de vloer nu vrij voor bijvoorbeeld horizontale platte elementen (koper?) en de ‘nokhoogte’ wil ik dan gebruiken voor een verticaal deel.

  De verbinding zal via zo’n 8-10 meter lange coax kabel gebeuren.

  Ik hoop dat je mij verder kunt helpen.

  Met hartelijke groet,
  Piet Rietveld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.