Waar ben ik mee bezig juli / augustus update

De maand augustus duurt nog lang, dus af en toe een update.

Hardlopen:

28 juli in een heel rustig tempo 20 km gelopen in het Amsterdamse bos via www.trainingslopen.info ging ondanks de warmte 25C redelijk goed. Ik liep eerst 6:10…6:20 maar ik kreeg een warmte stuwing. (waarschijnlijk door zonnebrand waarmee je ook je poriën dichtsmeert)  Teruggeschakeld naar 6:45  en bijna de hele route voorop met de pacer gelopen. Geen rups onderweg tegen gekomen. 😊

Het laatste stuk vanaf de Bosbaan naar het Olympisch stadion mocht ik voorop lopen en de pacer ging  de achterste helpen. Best gaaf om voorop een ploegje van 12 vreemden mannen en vrouwen te lopen en het tempo te bepalen.

Al gauw kwam een Aziatische dun en lenig vrouwtje naaste me lopen ze zei: 41 it’s just an Number. Ik zei: 61 is… Afijn ze was met een vriendin aan het trainen voor de marathon van NewYork. Op mijn vraag waarom ze zo’ n zware marathon gingen lopen was het antwoord: “voor de gezelligheid”!  Ze hadden daar ook een vriendin die daar was gaan wonen, dus daar konden ze gelijk langs! 😃

3 augustus rondje “Zwaans meer”.  14Km. Bewolkt 20C, weinig wind. Ook hier voorop, nu met de hardloopgroep waarmee ik normaal train. Ging op zich best goed. De opdracht was  hier 6:40 = max 9Km er uur  maar dat is net niet in mijn rustige duurloop pas 9.2..9.5  De hele weg een harde ondergrond, beetje zere voeten.

Projecten:

Philips FT-980 met buizen.
Philips FT-980 met buizen.

Soms mislukt er ook wel eens een project. In deze Philips FT-980 wou ik een huizentrapje maken met 2x ECC82.  In deze Philips tuner staat continu de netspanning op de transformator. Dat mag want het toestel is dubbel geïsoleerd.

Voor mijn buizen trapje zou dat betekenen dat 24 uur 7 dagen per week ook de spanning op de buizen komt te staan. Omdat het  het dan heel warm wordt, kan ik nooit 100% garanderen dat, dat veilig blijft werken. Ik moet er niet aan denken als een woning door een van mijn bouwsels in brand gaat of dat iemand een schok krijg omdat b.v. de isolatie gesmolten is.  Ik moet er niet aan denken!. 🤐 Safety first!

Nieuwe dingen:

Ben momenteel een het testen met een Schiit Mani  phono versterker. De 1e resultaten zijn buitengewoon goed (dit ding kun je zo blind kopen)  Ik heb nu 4 apparaatjes van dit merk Schiit  en die werken zéér goed. Zijn mooi gebouwd, met kwaliteitsonderdelen  en erg betaalbaar .  Binnenkort diverse reviews en updates.

Schiit Mani boven.
Schiit Mani boven.
Schiit Mani onder.
Schiit Mani onder.
FM en DAB+ radio.
FM en DAB+ radio.

3 weken terug was er weer een “week van de digitale radio”. Daarin wordt DAB+ gepromoot. Dit keer was de slogan: “het nieuwe geluid van de radio”

Vorige week, kocht ik bij de Action voor 29euro en 95 cents onderstaande radio.

Hij kan:

  • DAB+ en FM beide in stereo.
  • Radio tekst.
  • Beide redelijke ontvangst.

Als ik van DAB+ naar FM omschakel, klinkt het zelfs met deze simpele radio via de FM gewoon een stuk beter. Dus wat nu “nieuw geluid” Dan heb ik ook nog een high-end DAB+ radio.

Een Harman Kardon TU-9600 die ik voor €10 bij de kringloop kocht klinkt gewoon veel beter. En dan heb ik die high-end DAB+ tuner ook nog aangesloten op een DAC van $2000! Dus het is  zinloos om hier over te schrijven. Komt nooit meer goed ook.

25 juli

Werk.

Vanaf heden werk ik 3 dagen per week voor mezelf.  Zolang ik hiermee nog niet genoeg verdien, werk ik 2 dagen in kader van arbeidsparticipatie bij de gemeente.  “Mannenwerk”  dan moet je denken aan plaatsen van speeltoestellen, snoeien van struiken met een heftige benzine motor heggenschaar waar je heel relaxed mee moet werken, maar ook opruimen van allerlei troep.  Ik heb fijne collega’s en het erg naar mijn zin.

Opa.

5 weken oud.
5 weken oud.

Voor de 2e keer opa.  Mijn jongste dochter heeft ook een kleine gekregen Anna Lisa is haar naam. 🥰

Marantz.

Marantz 2250B
Marantz 2250B

Ook voor kleine reparaties kun je bij mij terecht. Erg fraai gebouwd deze Marantz 2250B. Mooi geluid ook. Deze receiver ontving geen stereo meer en een van de meters deed het niet goed.

Nieuw project.

Ondanks de warmte, toch bezig met nieuwe dingen.  Ik begin gewoon om 7:00 ‘ s morgens tot een uur of 12:00…13:00 hou ik het net uit. 😅

Philips FT-980.
Philips FT-980.

Ik kreeg een leuke opdracht van een klant. “bouw een huizentrapje in een tuner”  Hij moest ook “vrouwvriendelijk” worden, dus makkelijk te bedienen. Het werd een Philips FT-980.  Waarschijnlijk de beste digitale tuner ooit van het merk.  Maar niet onbelangrijk, eigenlijk is het ontwerp van de audio uitgang net wat te krap. Mogelijk dat dit nieuwe huizentrapje perfect pas.

Of het ook daadwerkelijk goed gaat werken, is helemaal niet zeker.  Maar ik vind dit soort uitdagingen wel leuk.  Net als a.s. zondag 20 kilometer gaan hardlopen in het Amsterdamse bos. Ik hoop alleen dat het minder warm is en dat alle eikenprocessie rupsen ook buiten de hoofdpaden weg zijn. Wat jeuken die haren 😕

Wordt vervolgd,

Jack

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.