Lopende zaken

 Zomer.

Onze kat Banjer.
Onze kat Banjer.

Terwijl ik dit schrijf is het 28 en echt zomer. Het aantal bewegingen van onze kat Banjer minimaal. Toch wil hij graag aandacht, en ligt het liefst bovenop mijn toetsenbord.?

Slimme meter.

Mensen die geen nieuwe meter willen. Laat je vooral niet bang maken. Je krijgt een briefje in de bus voor een afspraak. Dat nummer moet je ook bellen als je geen nieuwe meter wilt. Als je het nummer belt wordt, de suggestie gewekt dat als je hem weigert hem zelf moet betalen. Dat is natuurlijk onzin. En alleen geldig als je naderhand tòch een slimme meter wilt. Als je oude meter kapot gaat, moet de netbeheerder voor een nieuwe zorgen. Dat laatste kun je ook als antwoord geven, waarna de netbeheerder vanzelf inbind.  Meer info kun je hier vinden slimmemeters.info Of gebruik de zoekfuncties op mijn site.  Of je hem wel of niet wilt moet je natuurlijk zelf weten.

Rotel RX-1603.

Zeer zware Rotel receiver.
Zeer zware Rotel receiver.
Eindtrappen klaar.
Eindtrappen klaar.
Uit elkaar.
Uit elkaar.
Tuner en voorversterker.
Tuner en voorversterker.

Over de helft.

Met de revisie van deze zeer zware (35kg) receiver ben ik nu ongeveer over de helft.  Ik werk er wekelijks een paar middagen aan. Meestal een uur of 3 , hooguit 4 achter elkaar. Langer kan ik er niet achter elkaar aan werken.  Deze monster receiver, vergt uiterste concentratie. Verder valt er altijd wel iets uit te zoeken, of te bestellen, dan ben je even ergens anders mee bezig. Gelukkig kan het apparaat  in tweeën gedeeld worden, anders was het vrijwel onmogelijk, om er fatsoenlijk aan te werken.

Buizen makkelijke weg.

Op mijn site veel tekst over moderne buizen voor de UL-40S2.  Je kunt ook Genalex KT-77 kopen en je bent klaar.   Menno van der Veen schreef er ook een stuk over: Modern tubes in de UL40-S2

Links Genalex KT-77 rechts JJ KT-77 een voordelig alternatief
Links Genalex KT-77 rechts JJ KT-77 een voordelig alternatief
De linker JJ KT-77 is nieuw de rechtse Genalex heeft er al een paar honderd uur gespeeld.
De linker JJ KT-77 is nieuw de rechtse Genalex heeft er al een paar honderd uur gespeeld.

JJ KT-77 vind ik iets minder goed, maar daar is de prijs ook naar.  Buizen koop ik meestal bij de Tonefactory   Een bedrijf, met een goede service.  Tip. Goedkope buizen zoals die van JJ zijn vaak om prijstechnische redenen? alleen in de fabriek gematched. Voor een tientje of zo meer, kun je ze vast ook extra laten testen op een Ampltirex AT1000 Tube Tester .  Aanrader! Gewoon even mailen of bellen wat er mogelijk is. De Genalex  KT-77 die ik kocht waren standaard al perfect gematched. ?

Tweaks.

Af en toe krijg ik een verzoek om een oudere buizen versterker weer “bij de tijd” te brengen zoals deze EAR 834L .  Het is een heel slim +/- 40 jaar oud ontwerp van Tim de Paravicini  dat nog steeds uitstekend werkt. Alleen de ingangen zijn met +/- 200mV te gevoelig voor veel moderne apparatuur.

Het ontwerp laat zich niet zomaar modificeren. Op een manier dat de goede eigenschappen en respect voor het ontwerp, behouden blijft. Met spectrumanalyse ben ik zeker 1,5 dag bezig geweest, totdat ik een zo’ n gunstig mogelijk audio spectrum had en de gevoeligheid gehalveerd is. De eigenaar is momenteel met vakantie hopelijk vind hij het ook mooi.

Andere hobbys.

Ik ga weer met mijn maat Ben, meedoen aan de trainingslopen in het Amsterdamse bos. Elk jaar is dat goed georganiseerd door Phanos en gewoon leuk om mee te lopen.  Een marathon uitlopen zit er dit jaar niet in.  Ik loop mee op een rustig tempo voor mijn plezier. Meestal zijn lopers die met een rustig tempo lange afstanden lopen sociaal. Je sleept elkaar erdoorheen.?

Muziek tip.

Bløf dubbel LP AAN.
Bløf dubbel LP AAN.

Nieuwste dubbel album van Bløf op geel vinyl.  Er staan een aantal goede nummers op die zo een hit kunnen worden.  De 1e LP is goed opgenomen, de 2e vind ik wat minder.  De hele set maakt een verzorgde indruk.  In het vinyl zit helaas wel een klein hobbeltje. Is verder niet echt storend.  Leuke aanwinst.

Geniet van het mooie weer en de muziek natuurlijk,

Jack

 

 

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.