Updates komende tijd

Buizen.

Het is wordt steeds meer duidelijk, hoe het komt dat een aantal moderne replica’s van lang bestaande buizen zoals de GE 6550 (General Electric) minder robust  zijn. De grove lijnen van het onderzoek en mijn bevindingen zijn klaar.  Oplossingen heb ik nog niet helemaal duidelijk. Best lastig.

Verkoop.

De Yamaha CT-7000 heb ik uit de verkoop gehaald, na een paar weken goed spelen zijn er wat kuren.  Een nadeel van zo’ n complex apparaat.  Speelt het eenmaal goed dan heb je een van de mooiste tuners.  Misschien komen er wat betaalbare tuners in de verkoop zoals de Luxman T-530 die op mijn website staat en heel ver gepimpde Akai AT-2600 met buis en alleen FM.

Review apparatuur.

Er komt binnenkort een verslag van een Gründig  tuner, die verdacht veel op de Philips FT-980 lijkt.  Logisch van de FT-980 is voor Philips door Gründig gebouwd.

UL-40S2

Er zijn de afgelopen jaren zoveel updates geweest voor deze versterker, (zelfs die niet op deze site staan) dat ik overweeg het hele verhaal opnieuw te schrijven.  Maar dan met de nieuwe inzichten en kennis van nu.

Boven de 20Khz.

Ook zoiets.  Nooit verwacht dat geluid boven de 20Khz invloed kan hebben op het geluid en frequenties die wij kunnen.  Hi-res opnames zijn m.i. zeker geen flauwekul.  Zelfs als speel je het naderhand als “gewone” CD af! Er zijn in ieder geval meetbare verschillen.

Zelf.

Ik zit weer lekker in mijn vel, ondanks vele “uitdagingen” die op je pad komen.  Het beloofd een mooie zomer te worden. En zo niet, dan is er altijd nog mooie muziek! :-)

Vriendelijke groet,

Jack

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.