Onbereikbaar

Soms …..

Mijn webserver en andere  apparatuur stond  op plankje in de meter kast.  Dat was best wel vernuftig gemaakt door de vorige bewoner zo’ n 13 jaar geleden.  Door alle apparatuur was het een beetje gammel geworden.  Dat zijn klussen, om aan te pakken in je vakantie. Het plan was eerst om één extra plankje te maken en het zijn er uiteindelijk 4 geworden. Ik naar Hornbach. Een mooie wittte geplastificeerd spaanplaat plank gevonden.

Toevallig was er iemand bezig op de zaagafdeling en in no-time had ik 4 keurig op maat gezaagde plankjes van +/- 28 cm bij 30.  Zelf ben ik daar toch al met mijn botte zaag al gauw een halve middag mee zoet en je krijgt het nooit zo mooi zei ik tegen die man….  Een “zaag bon” was niet nodig volgens de vriendelijke medewerker. Mocht voor niets. Immers voor hem was het een fluitje van een cent. Met een stralend humeur verliet ik de bouwmarkt :-)

Wat een beetje communicatie niet doet he?  Doet me denken aan deze TED talk die ik onlangs zag van Celeste Headlee.  

Inpakken en stoppen

Thuis direct aan de slag.!  Vanwege een elektra leiding moest er van élk plankje  een klein hoekje af.  Voor elk plankje had ik 2 mooie planken dragers. “fluitje van een cent niet!?” Het ging voor geen meter!  Bij plank een zaten de beugels verkeerd en bij plank 2 afgezaagde hoekje verkeerd.  Tot overmaat van ramp kwam er ook nog een buurman langs terwijl ik in de tuintafel zat te zagen…..  :-( Ik had ook,  net niet de juiste schroeven en zo ….Dan weet je, dat zelfs zo’ n simpel klusje “kansloos is”   “inpakken en stoppen”. Nu kan ik er om lachen…

Internet plat

Dan ga ik lekker aan deze website werken dacht ik.  Ligt het internet plat.  Later bleek door werkzaamheden bij de Coentunnel een dikke glasvezel kabel met 96 aders te zijn gebroken. Technici hadden veel moeite om de breuk te vinden.   Pech kan gebeuren niet?  Maar zet gewoon de volgende keer een en ander duidelijk op je website wat er aan de hand is Ziggo!.  Nu moest ik  het via de website van RTV NH lezen.

Fluitend

Zo moeizaam het gisteren ging, zo makkelijk ging het vandaag. Gewoon een zonnig humeur opzetten, betere schroeven halen en beginnen! Bij het zagen….. Donkere wolken…. spatjes regen… Niet aandenken, doorgaan!  Zelfs het zonnetje brak door!   Het ging fluitend.

Onbereikbaar

Hierdoor is deze website ongeveer 1,5 dag onbereikbaar geweest.  A.s. vrijdag ga ik waarschijnlijk 2 routers verplaatsen en configureren dus ook dan zal deze site een tijd onbereikbaar zijn. Maar als ik denk aan het gammele plankje denk waar het spul eerst op stond. ;-)

Jack

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.