Alkmaarse 4-daagse 2024

4 dagen de frisse wind door je haren. Even niets anders aan je hoofd 🙂 Maar voor je het weet, is het weer om 😢

De 1e dag De Molen, bos-en duinen route.

Het is altijd even afwachten wat het weer doet tijdens de Alkmaarse 4 daagse. Editie 2024 begon: “Hollands” droog zon én wolken.

Aardige dames

Voor leden van Le Champion was er een speciaal “welkoms” kraampje.   Je had daar een QR code voor nodig. Ik ben wel lid, maar die code had ik natuurlijk niet. Waarschijnlijk  ergens overheen gelezen.

Een dag later de code toch gevonden bij mijn inloggegevens. Werkte ook niet. 😬 Evengoed koffie en een heerlijke gevulde koek gehad van deze aardige dames.  2 dagen later van Samantha  🙂 die uitlegde dat ze dankzij QR codes  konden bepalen hoeveel ze moesten inkopen. Hmm …..ja kan dat niet simpeler? Gewoon het aantal leden tellen die meedoen. Die koeken komen evengoed wel op.

Aardige mevrouw

De 1e twee dagen liep ik “alleen”.  Al vroeg  in de route  aangemoedigd door deze dame.

De 2e stempelpost bij de ruïne  kerk in bergen na 7,5 km
Stempel post 3 Film theater Bergen

Geweldig deze band. 👍 Mooi geluid, het swingt. Ik heb hier zeker 10 minuten staan luisteren (geen haast)  gelijk even een broodje weggewerkt.

Onderweg de mooiste bloemen, naast je in de berm.
En dan zit het er bijna al weer op

Dag 2 De stad van de zon route

Net als gisteren, een paar nieuwe wandel schoenen ingelopen. Gewoon aandoen en gaan.  Geen blaren, beetje rode voeten. Lekker insmeren. Of het achteraf slim was…… nee,  maar zeker tot 15 km ging het prima.

De dag begon grijs. In het startvak had ik het stervenskoud 🥶 Snel een extra T-shirt gekocht.  Een paars shirt met roze tekst 😳 Maar beter dat, dan een longontsteking, zo koud had ik het de 1e kilometers in de stad.

Hannie had nergens last van en liep in een enkel shirt. Wat een bikkel!
De start om 8:40 vanaf het Canadaplein
Onderweg schitterende bomen. Met takken die naar boven wijzen.  Dit jaar wel een foto gemaakt.
Het witte kerkje.  Even gestopt en wat gegeten.
Mijn dochter Mariska en Hugo

Mijn dochter woont vlak bij het park van Luna en kwam even gezellig langs. De zon scheen volop. Daar had ik niet op gerekend na die grijze luchten. ’s avonds bleek dat een beetje verbrand was.  Dat heb ik al jaren niet meer. Dag 3 en 4 heb ik dat beter aangepakt. Gewoon dik insmeren met waterproof zonebrandcreme.

Gezellige meezing muziek

Dag 3 De pelgrims route

Dag 3 liep Bertilda mee

Vanaf de 3e dag liep Bertilda mee. We hebben ontzettend gelachen en goed gelopen. Het aardige is, dat zij heel andere dingen ziet dan ik. Zo vul je elkaar mooi aan. We hielden rekening met elkaar, qua tempo. Ik heb korte benen en ben gewend met hardlopen, kleine pasjes met een hoge pasfrequentie te maken.

We mochten geen foto’s  van  school kinderen maken. Rare wereld.

Na het experiment met nieuwe wandel schoenen heb ik toch maar de oude aangedaan. Ondanks de gaten  in die  schoenen.  Ze lopen lekker soepel, maar zijn net even te krap, als je langere afstanden loopt.

Stempelpost Heiloo
Heiloo andere kant van het grasveld

We hebben aantal kaarsje gebrand, voor onze dierbaren

Dag 4 De Alkmaarse waterroute

Het kwam na de start  met “bakken” naar beneden. Binnen een paar minuten  was je zeiknat. Later afgewisseld met felle opklaringen. Ging prima.  Waterproof zonnebrand crème is een uitkomst 😉

Natte paden onderweg
Mooie doorkijkjes.
Veel water

Na een kilometer of 12 begon de zon weer te schijnen 🌤️ en werd het zelfs aangenaam.

Kinderboerderij  Alkmaar Noord

 

Kunst op een brug naar het centrum
Volop zon nu.
Na een laatste wandeling door de stad  ben je bij de finish
Inmiddels traditie. Appel taart

Samenvattend

Het weer is altijd een verassing bij de Alkmaarse 4 daagse. Vorig jaar was het 4 dagen lang constant warm 25….28C  Nu heel wisselend van koud tot even een felle  piek met hitte. Ikzelf kan vrij goed tegen de warmte. Sinds ik  een paar kilo kwijt ben (nu 76kg) heb ik het eerder koud.

De organisatie was zoals altijd  fantastisch. Volgend jaar ga ik  weer mee lopen. Welke afstand weet ik nog niet. 25km lijkt me iets te ambitieus.   Ondanks dat het weer soms  minder was,  lekker gelopen.  Waterproof zonnebrandcrème  zet ik op mijn lijstje voor 2025.

Alkmaar is een mooie stad.  Maar ook de plaatsen er omheen zoals Heiloo en Bergen zijn meer dan de moeite waard om te bezoeken. Jammer dat 4 dagen wandel vakantie weer zo voorbij zijn.  Ik hoop in 2025  weer mee te kunnen doen.

Jack 🙋🏼‍♂️

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

2 gedachten aan “Alkmaarse 4-daagse 2024”

  1. Het was ook gezellig. De meeste foto’s kun je groter maken.
    Klik op de foto en bij de meeste verschijnt rechts bovenaan een vierkantje.
    Klik daar op en je krijgt de maximum grootte

    Groeten,

    Jack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.