TCS marathon 2016

Super hero’s …..

marthon2016-heo2

Helaas.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen.  Ik ben na 25 kilometer uitgestapt.  2 zere voeten en kuiten en later pijn in mijn linker schouder. Ik had het misschien gered, op mijn “tandvlees” Maar ik heb de marathon van Amsterdam al een paar keer uitgelopen dus wist wat er komen ging. Het was onverantwoord om door te lopen. Dat bleek ook toen ik mijn sokken uitdeed. Balen? een beetje….. Het heeft geen zin om lang stil te staan. Volgende keer beter.

Plan.

Om een marathon te kunnen lopen moet je altijd een plan hebben. Liefst 2 voor als het minder goed gaat.  Mijn plan was rustig lopen en elke 5 kilometer +/- 1 minuutje wat te drinken en te eten pakken zoals ik geleerd had tijdens te trainingen.

Relaas.

marthon2016opstaan

Om 6 sta ik op en ga rustig ontbijten.  Controleer voor de laatste keer al mijn spullen en even na zevenen ga ik weg met Sander.

marthon2016-spothal1

marthon2016sporthal2

Omkleden doen we in de sporthal zuid.  Waar het zo rond 8 uur nog rustig is.

marthon2016-buitstadion

Buiten het stadion begint het al aardig druk te worden

marthon2016-stadionbinnen1marthon2016-stadionbinnen2

marthon2016-stadionbinnen3

Binnen steeds drukker.  Toch was een ruimte genoeg voor een goede warming up.

marthon2016-5km

Dit is vlak voor de 1e drankpost op 5 kilometer

marthon2016-lus

Onderweg waren er ook 2 lussen op de Beethoven straat en President Kennedy laan.

marthon2016-onderweg10km

Al lopend geprobeerd foto’s te maken, maar helaas ze worden wazig.  Dit is bij 10 kilometer.  Alles gaat soepeltjes.

marthon2016-water15

Drank post op 15 kilometer. We lopen nu langs de Amstel.  Het gaat goed ik pak Isostar,  water en een energie reep.  De verzorging is uitstekend.

marthon2016-water20km

Dit is bij 20kilometer gaat nog steeds goed.   Met dank aan al die 1600! vrijwilligers.

marthon2016-21km

21 kilometer in zicht.  Naast muziek op een boot in de Amstel waren er ook een soort  jetski’ s waarmee allerlei toeren op het water werden uitgehaald. Op dit punt, haal je de 1e mensen in die gaan wandelen.

marthon2016-uitgestapt

Bij 25 een lastig stuk met klinkers.  Ik krijg hier zo’ n pijn aan mijn voeten en kuiten dat ik moet stoppen.  Terug lopen naar het Olympisch station is vanaf hier is een kilometer of 6. linker arm gaat niet lekker.  Toch kun je maar op één plek de meeste pijn voelen…..  voeten!.

marthon2016-hero

Blijft over een échte hero.  Sander heeft de marathon in 3uur en 59minuten gelopen.

marthon2016-einde

Razend knap, want ik heb meer kilometers kunnen trainen.

 

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

2 gedachten over “TCS marathon 2016”

  1. Dank je Ben, het waren zeker leuke loopjes.
    Omdat ik mezelf niet stuk gelopen heb, kon ik deze week gewoon trainen.

    Komende tijd, ga ik me richten op kracht (fitness) en snelheid > 10km per uur. Het lijkt me leuk om elk weekeind een halve marathon te kunnen lopen en dan steeds beter.

  2. Mooi verslag van je poging. Sterk dat je ondanks de tegenslag en het gebrek aan training toch geprobeerd hebt.
    Het waren weer leuke loopjes samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.