Mijn installatie november upgrade

Terug naar de sixties
Terug naar de sixties

Platenspeler

Sinds een week is mijn jaren 60 set compleet met een robuuste Dual 1019 platenspeler. Daar kwam mijn buurman mee. Mocht ik zo hebben. Hij deed het nog aardig naar na 50 jaar is wel een onderhoudsbeurt noodzakelijk.  Want het vet waar het mechaniek mee gesmeerd is in al die jaren verhard en moet vervangen worden.  Dit het ik laten doen door Ferry van http://www.platenspelerszaak.nl/   een échte Dual kenner.

Dual 1019 de mooiste dingen krijg je soms voor niets
Dual 1019 de mooiste dingen krijg je soms voor niets

Hij heeft ook een Denon DL-110 voor me geïnstalleerd.  De aandrijving van het plateau is bijzonder en gaat met een tussenwiel ook wel idler drive genoemd.  Nooit verwacht dat dit zo’ n mooie strakke weergave kon geven.  Want Idler drives staan te boek al “rumble draaitafels”

Nou dat valt in de praktijk reuze mee en zit ergens op -59dB.  Plus de Leak Stereo 30+ blijkt standaard een ingebouwd rumble filter te hebben., die er nog eens -18dB bij 17hertz bijdoet. Maakt samen -77dB en dat is gewoon erg goed.

Tel daarbij op dat de pick-up arm nog steeds zo goed is, dat de beste pick-up elementen gemonteerd kan worden.

 

Denon DL-110 maakt muziek!

Denon DL-110 maakt muziek!

Elkaar versterken

De drie componenten  platenspeler, pick-up element en versterker passen heel goed bij elkaar en zijn samen een veelvoud van de som.  Voor deze prijsklasse klinkt het zeer goed. Tenslotte  is er ook een feilloze automaat aan boord van de Dual.  Zodat iedereen met deze platenspeler overweg kan. Ook leuk voor je vrouw kan die ook plaatjes draaien. 🙂

Leak

Voor Klaas,-die fan is van dit merk- heb ik in het verleden een aantal Stereo 70 versterkers en ook een buizen Stereo 60 gereviseerd. In mijn eigen onooglijke Stereo 30+ was ik nog wat verder gegaan.

werking onbekend
Werking onbekend

Zo kwam ik op een punt dat ik de transistor versie praktisch net zo mooi vond klinken als de buizenversie……

Zoek de verschillen
Zoek de verschillen

Niets mee gedaan

Ik bezoek heel af en toe Marktplaats, gewoon om te kijken.  (ik heb spullen genoeg)  En vrijwel uit het niets werd deze mooie Leak set mij gegund, met een fraaie en vrij zeldzame dubbele houten kast. Daar heb ik tot voor kort eigenlijk niets mee gedaan.  Dat gaat wel vaker zo. “Er komt iets langs” en ik weet eerlijk gezegd ook niet altijd precies waarom.  Kennelijk moet dat zo zijn.

leaksetstaattespelen

Uitdaging

Ik schrijf af en toe stukjes op fora.  Zo kwamen ineens die Leak versterkers ter sprake.  Ik ben op een gegeven ogenblik een uitdaging aan gegaan en heb Klaas zijn Stereo 70 ’s nóg mooier gemaakt.  Daar is hij  zo tevreden over dat bij hem kostbare high-end spullen staan te verstoffen. 🙂

Deze set

Heb ik op eenzelfde manier opgeknapt en is nu mijn installatie voor de maand november en aan het einde deze maand gewoon te koop.  Het klinkt echt verschrikkelijk goed.  Lees de pagina’s van de Stereo 30+ nog maar eens na.

Bij de tijd

duet

Sluit een streamertje aan b.v. een Logitech Duet.  “Verbouw die een beetje”  En gebruik een knappe voeding.

Duet van binnen met 2 nieuwe Philips 2,2uF MKC
Duet van binnen met 2 nieuwe Philips 2,2uF MKC
Nieuwe voeding kun je kant en klaar kopen.
Nieuwe voeding kun je kant en klaar kopen.

Daarmee loods  je deze Leak versterkers zo de digitale wereld in.

Mooier

Kan natuurlijk nog weer mooier zelf heb ik een Black Lion dac aangesloten.

Blacklionwhitedac

Luidsprekers

Mijn luidsprekers zijn sinds 2009  de Perfect Performers Sound Stone 2x 16,5  Een makkelijk aan te sturen luidspreker met een levensecht geluid.

pp

Jack

P.s.  tips om het een en ander zelf te maken https://www.tubejack.nl/doe-het-zelf-leak-stereo-30-en-stereo-70/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.