Wat me bezig houd, April 2018

Berichten.

Ik vond de laatste 2 verkoop berichten waarin ik spullen te koop aan bood,  wat opdringerig en heb dat daarom naar  menu verplaatst. Ik verkoop alleen apparatuur die ik zelf ook mooi vind en zelf zou willen hebben, anders niet.

Verder ben ik van mening dat ongeacht de prijs, iedereen iets fatsoenlijks moet kunnen aanschaffen. Dus naast de mooie Yamaha CT-7000 die elke dag staat te spelen in mijn werkplaats en een fraaie Pioneer TX-9800 woonkamer. Komt nog een 3e heel betaalbare tuner bij.

Er gaan heel wat onderdelen in zo'n TX9800.
Er gaan heel wat onderdelen in zo’n TX9800.
Yamaha CT-410.
Yamaha CT-410.
Natuurlijk heel wat minder.
Natuurlijk heel wat minder.
Maar toch :-)
Maar toch :-)

Repareren, reviseren of restaureren?

Natuurlijk wil ik iets zo reviseren of restaureren, dat mooier speelt dan nieuw. Alleen al, omdat je anno 2018 zulke mooie onderdelen kunt kopen en zodat je er daarna, weer lang plezier van kunt hebben. Het is en blijft natuurlijk vintage. Net als een oude oldtimer auto moet je daar bewust mee omgaan. De spullen die ik reviseer of of restaureer zijn zo goed dat ik daar rustig 1 jaar garantie op geef.

Pioneer SX-5580 eindtrappen afregelen.
Pioneer SX-5580 eindtrappen afregelen.

Voor een eventuele revisie of restauratie, repareer ik het eerst, zodat het in ieder geval weer speelt.  Daarna heeft een eventuele eigenaar de keus: “of bij reparatie laten” of verder opknappen. Soms geef ik zélf het advies, dat schoonmaken, afregelen en reparatie voldoende is.

Met name bij apparatuur die lang goed droog is opgeslagen.  Het moet dan als het ware opnieuw ingespeeld worden, weer: “tot leven komen”.  Na een half jaar, kun je dan altijd nog besluiten om het verder op te knappen.

Stof.

Bij audio apparatuur, maar ook veel andere zaken is: “stilstand, achteruitgang”. Je kunt een hoop problemen voorkomen door het regelmatig te gebruiken. Druk of draai, zeg 1x per maand, aan alle knoppen en regelaars terwijl het toestel uit staat.  Zodat stof en dergelijk geen kans krijgt, om op te hopen.

Repareren.

Denon PMA-920.
Denon PMA-920.

Repareren, schoonmaken en afregelen doe ik natuurlijk ook, gewoon om de kosten in de hand te houden of omdat het verder niet nodig is. Ik geef 3 maanden garantie op de verrichtte werkzaamheden.

Sansui TU-919, schoonmaken en afregelen.
Sansui TU-919, schoonmaken en afregelen.

Met vriendelijke groet,

Jack

 

Auteur: Jack

Hoi mijn naam is Jack van Brederode. Waarschijnlijk stond mijn wieg naast de radio want de liefde voor muziek zit diep in mijn genen. Vanaf mijn 12e ben ik serieus bezig met techniek en audio. Daarnaast hou ik van mensen, koken en hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.