Zelfbouw high-end buizen versterker van der Veen UL40-S2 laatste

Niet meer leverbaar?

Een paar weken terug kreeg ik een mail, dat het bouwpakket van de UL40-S2 niet leverbaar was.  Ik heb dit nagevraagd en  de voorraad was op.  Zowel bij de ontwerper Menno van der Veen,  als bij de fabrikant/verkoper Amplimo (ringkerntrafo.nl) 

UL40-S2 met Genalex KT-77 in Ultra Lineair
UL40-S2 met Genalex KT-77 in Ultra Lineair

Niet haalbaar.

Van der Veen zegt er dit over:

[…..] Er is uitgebreid naar deze situatie gekeken. Na bijna 20 jaar in de handel geweest te zijn (wat een unicum is), bleek het gewoon financieel niet haalbaar, om weer een nieuwe reeks bouwpakketten te produceren. De investeringen zijn fors en de belangstelling (ongeveer 1 bouwpakket per maand) te gering. Vanaf nu zijn ze “Golden Oldies”.

Hopelijk worden ze geliefde verzamelobjecten. Spijtig, het gaat me aan mijn hart, maar op dit niveau gaat de handel dicteren, wat ik helemaal niet wil, maar wat wel realistisch is. […..]

L40-S2 met Tung Sol KT120 in triode
UL40-S2 met Tung Sol KT120 in triode

Beste is geweest?

Natuurlijk heb ik begrip voor de situatie, maar ik vind het heel vervelend.  Juist nu op het moment dat de UL40-S2 bij mij in een aantal configuraties ontzettend goed speelt.  Dat gun je toch iedereen?

UL40-S2 met Svetlana Winged C KT88 in supertriode
UL40-S2 met Svetlana Winged C KT88 in supertriode
Van binnen met Jensen koperfolie papier in olie en alle opties.
Van binnen met Jensen koperfolie papier in olie en alle opties en TKD volume regelaar.
UL40-S2 met Svetlana Winged C 6550 in supertriode
UL40-S2 met Svetlana Winged C 6550 in supertriode

Hoe verder?

De bouwdoos mag dan wel niet meer leverbaar zijn, maar de originele handleiding en alle updates zijn gewoon te vinden op het internet.  Dus met een beetje handigheid maakt je zelf een chassis en bouw je de versterker b.v. hardwired na.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je me natuurlijk altijd even mailen.

Met vriendelijke groet,

Jack