Verkocht top UL-40S2 met alle opties en JJ KT77 buizen.

Wie kan ik blij maken met deze top UL-40S2?  Het is een exemplaar uit een van de laatste producties van deze versterker. Met álle door mij gepubliceerde modificaties en nieuwe JJ KT77 buizen.

Ik kocht dit exemplaar voor €1000 -wat niet te veel geld- is op Marktplaats. De versterker speelde goed, maar was helaas niet zo goed gesoldeerd.  Dus ik heb de versterker compleet opnieuw gebouwd inclusief alle updates + 1 die ik nog niet gepubliceerd heb te weten dikke 2 watt koolfilm weerstanden aan de schermroosters van de eindbuizen. Druk op de foto’s voor een groter exemplaar.

Dit is de versterker zonder kap.  Te zien dat er voor een klein beetje verf is. Dat komt door de kap die precies past en helaas iets krast.

Verder is  de versterker in nette staat.  Ik durf rustig te stellen, dat technisch gezien niemand zo’n mooie UL-40S2 heeft. Hij is ook mooier dan mijn eigen UL-40S2 die ik als eindversterker heb omgebouwd, maar die heeft als optie nóg betere uitgangstransformatoren met zilverdraad.

Ikzelf speel bijna altijd met de kap er op.  Dat vind ik niet alleen mooier, maar is ook veiliger voor kleine kinderhandjes.

Van binnen ziet hij er zo uit, net als mijn andere UL-40S2. maar let op ik heb er maar één. Druk op de foto voor een groot exemplaar.  Rechts bovenaan zit een “vierkantje” Als je daar opdrukt krijg je een foto met 1920×1920 resolutie

Hij heeft de volgende opties:

  • Auto bias
  • E-chocke
  • Mini-chokes
  • Jensen koperfolie koppel condensatoren
  • Composiet weerstanden in de ingang
  • Siltech zilver ingang bedrading
  • 2 Watt koolfilm weerstanden op div plaatsen
  • Inschakel vertraging
  • Verbeterde gloeispanning  eindbuizen
  • Betere ventilatie

De versterker staat in zogenaamde Super triode goed voor rond de 2x 30watt.  Klinkt mooi helder en gedetailleerd en heeft een dempingsfactor van ongeveer 3 ..3,5 wat voor buizen begrippen een behoorlijk strak laag geeft.

Naast de aanschaf van €1.000,- heb ik er zelf nog voor €265,- aan extra modificaties in gestopt en ongeveer 12 uur tijd om er een  top versterker van te maken.  Ik hoef er geen hoofdprijs voor te hebben. Voor €1.450,-  mag hij naar een nieuw eigenaar

Interesse? stuur gewoon  een mail,

Dat kan via dit adres.
mailto:tubejack@freedom.nl
Maar let op ik heb er maar één.

Met vriendelijke groet,

Jack

Ps natuurlijk kunt t.z.t. u ook voor advies, service en onderhoud bij mij terecht. Maar laat eerst,  het genieten beginnen.

JJ KT77 geven mooi licht in het donker.