Te koop Yamaha CT-410

Vintage uit de jaren 70.

Yamaha CT-410.

Yamaha CT-410.

Klein maar fijn.

Deze Yamaha CT-410 is de benjamin uit de reeks t/m de CT-610 CT-810, CT-1010 en CT-7000. Hij ziet er erg “basic” uit met die paar knoppen en het enkele metertje.

Toch zegt dit wat het geluid betreft erg weinig. Helemaal als ik zo’ n CT-410 met dezelfde gedachtegang ga reviseren als het top model de CT-7000.

CT-410 en top model de CT-7000.

CT-410 en top model de CT-7000.

Zwarte pootjes.

Ook hier de beruchte “zwarte pootjes” op de transistors. Die zwarte aanslag is een soort oxide dat uiteindelijk door de behuizing heen vreet, waarna zo’ n transistor eerst wat meer gaar ruisen, daar na kraken en te slotte houdt hij er helemaal mee op. Alle 14 signaal transistoren zijn dus vervangen door mooie ruis arme types.

Als je goed kijk zie je zware aanslag op sommige transistoren. (zoom in)

Als je goed kijk zie je zware aanslag op sommige transistoren. (zoom in tot maximaal)

Elco’s,

Alle elektrolytische condensatoren zijn met pensioen en veelal vervangen door mijn favoriete Vishay’s. Het zijn er niet veel, een stuk of 15. In de muziekweg en voor de stereo-decoder heb ik een aantal tweaks toegepast uit er uit te halen wat er inzit. In audio uitgang mooie Nichicon Muse en in de voeding buffer Vishay 136 elco’s. Niet goedkoop, maar de beste. Bovendien extreem duurzaam.

Inspelen, gebeurt gewoon in de woonkamer.

Inspelen, gebeurt gewoon in de woonkamer.

Klank.

Deze CT-410 klinkt daarom opmerkelijk goed. Met een mooi ruimtelijk en diep stereo-beeld. Dit komt niet alleen door mijn toedoen, maar ook omdat deze tuner zo verbluffend eenvoudig in elkaar zit. Beter kan natuurlijk. maar dan moet je complexe geheel discrete schakelingen maken zoals bij de CT-7000

Ontvangst

De ontvangst is redelijk. Natuurlijk niet zo goed als een veel duurder apparaat , dan kan gewoon niet met zo’ n simpel ontvangst deel.

Natuurlijk een echte Tubejack tuner.

Natuurlijk een echte Tubejack tuner.

Goede resultaten zul je bereiken met,

  • Kabel aansluiting.
  • Antenne boven op het dak.
  • Met een raamantenne als je heel dicht bij een van de steunzenders woont.

Zie ook antennes. in het menu.

Voor-en-nadelen.

Kom ik weer met een samenvatting: Voor bijna iedereen een betaalbare goed klinkende tuner, zeer eenvoudige bediening. Nadeel is dat je een redelijke antenne of kabel aansluiten moet hebben. Anders heb je er niet zoveel aan. Voor slechts €100 mag deze leuke en mooie tuner van eigenaar wisselen.  Natuurlijk krijg je ook op deze tuner 1 jaar garantie.

Mocht je vragen hebben. Mail naar [email protected]

Met vriendelijke groet,

Jack

P.s. zolang de advertentie staat is het apparaat nog niet verkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.