Zelfbouw high-end buizen versterker van der Veen UL40-S2 laatste

Niet meer leverbaarūüėĘ

Een paar weken terug kreeg ik een mail, dat het bouwpakket van de UL40-S2 niet leverbaar was.  Ik heb dit nagevraagd en  de voorraad was op.  Zowel bij de ontwerper Menno van der Veen,  als bij de fabrikant/verkoper Amplimo (ringkerntrafo.nl) 

UL40-S2 met Genalex KT-77 in Ultra Lineair

UL40-S2 met Genalex KT-77 in Ultra Lineair

Niet haalbaar.

Van der Veen zegt er dit over:

[…..] Er is uitgebreid naar deze situatie gekeken. Na bijna 20 jaar in de handel geweest te zijn (wat een unicum is), bleek het gewoon financieel niet haalbaar, om weer een nieuwe reeks bouwpakketten te produceren. De investeringen zijn fors en de belangstelling (ongeveer 1 bouwpakket per maand) te gering. Vanaf nu zijn ze “Golden Oldies”.

Hopelijk worden ze geliefde verzamelobjecten. Spijtig, het gaat me aan mijn hart, maar op dit niveau gaat de handel dicteren, wat ik helemaal niet wil, maar wat wel realistisch is. […..]

L40-S2 met Tung Sol KT120 in triode

UL40-S2 met Tung Sol KT120 in triode

Beste is geweest?

Natuurlijk heb ik begrip voor de situatie, maar ik vind het heel vervelend.  Juist nu op het moment dat de UL40-S2 bij mij in een aantal configuraties ontzettend goed speelt.  Dat gun je toch iedereen?

UL40-S2 met Svetlana Winged C KT88 in supertriode

UL40-S2 met Svetlana Winged C KT88 in supertriode

Van binnen met Jensen koperfolie papier in olie en alle opties.

Van binnen met Jensen koperfolie papier in olie en alle opties en TKD volume regelaar.

UL40-S2 met Svetlana Winged C 6550 in supertriode

UL40-S2 met Svetlana Winged C 6550 in supertriode

Hoe verder?

De bouwdoos mag dan wel niet meer leverbaar zijn, maar de originele handleiding en alle updates zijn gewoon te vinden op het internet.  Dus met een beetje handigheid maakt je zelf een chassis en bouw je de versterker b.v. hardwired na.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je me natuurlijk altijd even mailen.

Met vriendelijke groet,

Jack

4 gedachten over “Zelfbouw high-end buizen versterker van der Veen UL40-S2 laatste

 1. Dank voor de complimenten. Menno is al een jaar of 3 met TRANS bezig. In het kort, veel terugkoppeling vóór de uitgangstransformator waardoor de invloed van die trafo en vervorming van de eindbuis heel gering wordt. Ik zelf ben daar niet zo gecharmeerd van. Wat ik ongeveer 2 jaar terug gehoord heb, klinkt wel mooi en gecontroleerd, maar ook minder levendig.

  Maar weet weet, hoever TRANS nu is. :-)

  Vriendelijke groet,

  Jack

 2. Ik had je al gemaild, vanaf mijn vakantie adres, maar voor meelezers.

  KT-77 Genalex is goed, vooral in Ultra Lineair.
  Sovtek 5881WTX goed en goedkoop in alle modes.
  EH of Sovtek KT-88, alleen als je zelf de oscillatie neigingen kunt onderdrukken.

  Veel plezier met de gekozen 5881,

  Jack

 3. Zelf heb ik deze versterker vorig jaar gebouwd en ook gemodificeerd. Ben blij dat ze er toen nog waren. Het goede nieuws, lieten Van der Veen en Amplimo mij weten, is dat er nieuwe kits gaan komen. Gezien waar Menno mee bezig is (Trans) wordt dat vast ook weer interessant.
  Compliment voor je website!

 4. Dag Jack,

  Al enige tijd lees ik je blog met veel plezier. Heb vorig jaar zelf een 2e hands UL40S2 aangeschaft. Jammer om te lezen dat ze niet meer in productie zijn, maar gezien de reactie van Menno kan ik het goed begrijpen. Zou wel leuk zijn als er een opvolger komt.
  Een vraagje, ik wil binnenkort mijn eindbuizen vervangen, welke eindbuis zou jij adviseren? De 5881? Of toch maar een KT77 of KT88?
  Hartelijke groet,
  Erwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.